Comment

Charles Taylor Auction House

Norwood Group has recently completed the refurbishment of a public auction room at Charles Taylor Auctioneers in Trafford Park.

Our decorative golden oak wall panelling completely overhauled the existing plaster and block work walls within the auction house. Which prior to installation were covered in floor to ceiling cloaking material. 

Comment

Leeds East Academy

The ‘pods’ concept represents the perfect solution for schools wishing to refurbish or build new premises. It can be tailored completely to their requirements and offers a truly competitive build cost and shorter installation time.

The E-ACT Leeds East Academy accommodation is set to provide a benchmark for future school building programmes. As well as providing high quality teaching areas, it will include leading edge information and communication technology, and provide opportunities for the local community to use its leisure and other facilities. 

Derby Roundhouse

Having a strong reputation for developing innovative design-led partitioning solutions, Norwood was given the challenge of creating an acoustically sealed teaching pod area within the iconic Roundhouse grade II listed building at Derby College. The project was commissioned in consultation with Bowmer & Kirkland and Maber Architects. 

Sainsbury's Centre for Visual Arts

The Sainsbury Centre for Visual Arts was designed by Foster & Partners and commissioned by main contractor Kier Eastern. The brief was to replace 30-year-old partitioning with a system capable of fitting in with a visually aesthetic solution which was in-keeping with the existing architectural style. 

XAAR

When world class provider of industrial inkjet printheads Xaar expanded its Huntingdon facilities, it turned to Norwood to develop its new state of the art cleanroom.

The challenge was to design and deliver a continuous working environment, where maintenance could be conducted without compromising the integrity of the controlled environment critical for precision print head manufacturing. Xaar set out a clear vision of what it wanted to achieve and took the decision to actively engage with Norwood from the beginning of the design phase. The resulting design soon surpassed all expectations and ideas that were originally conceived.

Manor Road

The Manor Road Building is home to several units of the Social Sciences Division and also houses the unified Social Science Library. Designed by award-winning architect Sir Norman Foster, Manor Road Building offers an impressive modern backdrop for conferences and events. 

Glasgow Royal Infirmary

As part of an extensive refurbishment scheme to modernise and transform Glasgow Royal Infirmary University Tower, Norwood were specified by architects Armitage Associates in partnership with main contractors Balfour Beatty Scottish and Southern Ltd.

NHS Greater Glasgow and Clyde commissioned the £12.5 million project to significantly improve efficiency within the University Tower. 

AMRC

During 2011 Norwood were appointed to work on part of a major investment programme by the University of Sheffield. Appointed by architect Bond Bryan and main contractor ISG, to develop a 'Factory of the Future', Norwood assisted in the development of an Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC) in South Yorkshire.

Norwood were able to use their solid expertise in controlled environment cleanrooms to design and develop a range of bespoke steel partitioning solutions for the AMRC’s Composite Centre.

Leicester University

Norwood worked alongside architect Capita and main contractor Willmott Dixon, utilising the strength of its experience and reputation in delivering bespoke cleanroom installations. Norwood’s mediline system was tailored to suit the individual requirements of the end user and incorporated modular size panels, glazed panels and door units.

Fugro

Fugro is a leading geotechnical, survey and geosciences company. They approached Norwood to specify, design and install a complete partition system for 5,300 sq. m office space within the main building of their brand new purpose-designed UK headquarters. 

AstraZeneca

The aesthetic and architectural element comprised of the supply and installation of the Norwood’s mediline system, walk on ceilings with electrically operated sliding doors to the process rooms.

Royal London Hospital

Norwood were invited to work alongside Skanska on the new Barts and the Royal London Hospital.

We installed our walk on ceilings throughout the basement areas, creating the opportunity for easy access for maintenance of data cables and services such as air conditioning etc.