As part of an extensive refurbishment scheme to modernise and transform Glasgow Royal Infirmary University Tower, Norwood were specified by architects Armitage Associates in partnership with main contractors Balfour Beatty Scottish and Southern Ltd.

NHS Greater Glasgow and Clyde commissioned the £12.5 million project to significantly improve efficiency within the University Tower. Once the transformation is complete the building will include state-of-the-art laboratory analysing equipment, as well as a plant room and an impressive glazed vertical ‘eyebrow’, which will be installed on the north elevation to enable hospital staff spectacular views of the city within dedicated break-out zones. Norwood also installed a wall lining around the interior of the building to make the towers suitable for use. As the towers will be used as laboratories, we had to give the space a clean feel.

Norwood were involved at an early stage in the design process and successfully developed a unique internal wall lining system which allowed the interior of the building to be upgraded whist reflecting the features of the building exterior.

From the outset Norwood understood the Royal Infirmary’s need to work within exceptional project and budget control whilst utilising a new bespoke system for the client. The system’s intelligent functionality was developed and manufactured specifically for the University Tower and as such perfectly demonstrates the capabilities and adaptability of Norwood.

For more information:

Premier Construction Magazine: Improving efficiency at Glasgow Royal Infimary